19 июн. 2019 г., 19:34

Когато слънцето проговори 

  Поэзия » Пейзажная
734 1 2

Когато слънцето един ден проговори –
гората бе потънала в тишина.
Не можеше тя да се престори
узна първа за голямата новина.

 

Трепна и бързо се разтревожи
слънчевата мисъл тя прозря.
Усмихна се и вятъра изпроводи
да провери дали това е истина.

Вятърът усети тайните разговори

и веднага долетя със цветя.
Слънчевата пленница вратата му отвори
и цветя по раменете й той разстла.

© Светлана Тодорова Все права защищены

Произведението е включено в:
  1207 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??