Jun 19, 2019, 7:34 PM

Когато слънцето проговори 

  Poetry » Landscape
727 1 2

Когато слънцето един ден проговори –
гората бе потънала в тишина.
Не можеше тя да се престори
узна първа за голямата новина.

 

Трепна и бързо се разтревожи
слънчевата мисъл тя прозря.
Усмихна се и вятъра изпроводи
да провери дали това е истина.

Вятърът усети тайните разговори

и веднага долетя със цветя.
Слънчевата пленница вратата му отвори
и цветя по раменете й той разстла.

© Светлана Тодорова All rights reserved.

Произведението е включено в:
  1203 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??