27 авг. 2023 г., 11:13

Когато светлината плисна 

  Поэзия » Строгие формы
196 2 1

КОГАТО СВЕТЛИНАТА ПЛИСНА

 

Градът не спря да бълва смог.

По улиците шетат псета.

Разтърсват тремори поета –

разкъсван между Ад и Бог.

 

Кросното е покрито с прах,

а хурката – на две строшена.

Тъй чезне приказна вселена,

в чиито дебри се пилях –

 

когато още бях дете

и всичко бе обикновено –

в оджака къкрещо котле,

 

на двора пеещо петле,

прегърбена и примирена –

терлици баба ми плете.

© Валентина Йотова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??