Aug 27, 2023, 11:13 AM

Когато светлината плисна 

  Poetry » Strict forms
194 2 1

КОГАТО СВЕТЛИНАТА ПЛИСНА

 

Градът не спря да бълва смог.

По улиците шетат псета.

Разтърсват тремори поета –

разкъсван между Ад и Бог.

 

Кросното е покрито с прах,

а хурката – на две строшена.

Тъй чезне приказна вселена,

в чиито дебри се пилях –

 

когато още бях дете

и всичко бе обикновено –

в оджака къкрещо котле,

 

на двора пеещо петле,

прегърбена и примирена –

терлици баба ми плете.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??