21 авг. 2022 г., 09:16

Кой цвят да избера 

  Поэзия
257 1 0

Завърнал се е оня дъжд,
пияна който ме остави,
да чакам ласката на мъж
под керацудени ластари.

 

И стана светло като ден
под мълниите на небето.
От капките му заслепен
един семафор още свети.

 

Той сменя дни и цветове
след крайния вагон на влака.
Зелено бъдеще зове,
червено минало ме чака.

 

Кой цвят все пак да избера?
Избирам бъдещия спомен.
Лети от релсите искра,
и аз я хващам от перона.

© Елия Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??