9 июн. 2010 г., 21:56

Кой има право на живот 

  Поэзия
751 0 14

Седим си в кръчмата, като във Ада,

две вещици и тъжен общ рефрен...

Но не Лукавия, а Господ сяда

до нас и пълни чашите с абсент!

 

Словата ни, оръжие смъртоносно,

а погледите – огнени стрели

и между нас една любов виновно

очаква някой тук да ù прости!

 

Но на Отеца хич не му е лесно

греховните чеда да утеши,

да поведе към царството небесно

ранените, изгубени души...

 

Ти - Другата, която ме ограби!

Аз – Другата, която не простих!

Сега си пием чашите горчиви -

дописваме горчивия си стих!

 

От студ треперят истините голи –

чия е по-голямата вина...

За правото си на живот се моли

една на две разсечена Луна!

© Ваня Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??