29 сент. 2019 г., 07:42

Кой ли 

  Поэзия
238 1 6

Кой по-стремглав е от потока,

наситил се след дъжд – порой,

препълнил вирове дълбоки,

разлял се в езерен покой?

 

Кой по-игрив е от листото,

подхванато от летен бриз,

проблеснало като живота,

стопило се като каприз?

 

Кой по-притеглящ е от пътя,

по който друг не е вървял,

и по-целителен от глътка

за морен пътник окъснял?

 

И кой е по-нещастен от поета

и по-щастлив от него, взрян

в стиха му лек, където светят

поток, листо и път желан?

 

 

23.09.2019

 

 

© Мария Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??