19 дек. 2009 г., 12:26

Коледа 

  Поэзия
838 0 14

Светлини, блясък, гирлянди.

Камбани, топки, звезди...

Елхата блести във брилянти,

пречупени в наш'те очи.

 

Снежинки крехки, изящни

се стелят над къщи, гори.

Прозорци с рисунки прекрасни,

изваяни с вълшебни игли...

 

В очите ми снежинки се оглеждат

и бързо се превръщат във сълзи,

а в твоите звездите се нареждат

и плуват във морета от мечти...

 

Улови моите снежинки!

Та те са изящни сърца!

С дъх не ги разтопявай!

Предвестник са те на любовта!

 

В нощта притихнала и снежна

стрелките спират своя бяг.

С Рождеството Бог ни благославя,

изпраща ни сърца от сняг...

 

 

© Nina Toshich Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??