КОЛЕДНО
Масата с последни хапки остава,
ако почука закънелият гост.
В коледната нощ всеки прощава
и вдига наздраица с тост.
Зимната вечер стене навън.
Снежни въжета вятърът сплита.
Чувам в съня си коледен звън.
Тази вечер за мен никой не пита.
© Мимо Николов Все права защищены