30 нояб. 2020 г., 08:05

Колко е трудно 

  Поэзия
1037 4 4

 

Колко е трудно да бъдеш човек
в този забързан космически век?
Да отговориш на злото с добро
и да запазиш под свойто ребро
малка частица безценна любов!
Колко е трудно да бъдеш готов
ти да помогнеш на някой в беда
и да оставиш в живота следа,
вместо да мрънкаш и търсиш вината
в другите, щом не потръгват нещата!?
Колко е трудно, с ръка на сърцето,
просто да кажеш: "грешил съм, но ето
ще заживея почтено отново
и ще загърбя омразното слово,
завист и злоба, и злостни лъжи."
Колко е трудно, човече, кажи!?

 

Николай Димов

© Николай Димов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??