8 июн. 2023 г., 11:29

Кома 

  Поэзия
211 0 1

Объркани в едно дълготрайно настояще

примесено с отровните трохи на страх,

режисира се бъдеще диво, предстоящо

с илюзорна реалност и дирижиран похват.

 

Под наркоза битуват милиони души...

безгласно преглътнали своя  заряд

молитствено шепнещи "Господи, спаси!",

но дали робската мисъл ще заслужи китап.

 

Успивани бавно в съществуваща кома

ги хранят с пари и обдишват с лъжи,

защото гласът им е нужен за онази утроба

раждаща сборища от безбожни творци

 

В тези реалии на идиотизъм от класа,

няма просто решение за този сложен проблем...

Кой ще удари камбаната и ще бие тревога

преди отново издъхнем,  паднали на  колене.

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всеки си търси начин за оцеляване. Хубав стих!

    "преди отново издъхнем, паднали на колене." - редактирай си го!
Предложения
: ??:??