30 мая 2023 г., 07:08

Компас за щастие 

  Поэзия » Философская, Белые стихи
556 3 3

Ще счупя този мрак със трясък,
с ножове ще разрежа тежестта му...
Парчетата ще хвърля с ярост -
да чуя в най дълбокото как падат.

 

С годините зазидани мълчания 

със грохот бентовете на страха ще смажат.
И ще потъне черното небе, удавено

в най-синия лазур на океана...


Ще дойдат силни, сини ветрове,
ще милват дълго плачещите клони...,
дордето топлите им шепи се разтворят
в гнезда от щастие за птиците напролет.


И в тъмното на не една душа
небето ще отрони приласкаващо 

една сълза за всички страдащи... -

С любов и болка в тихата луна
като компас за щастие да свети..

© Красимира Масларска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Блика от ярост, но поривът за щастие е забележителен! Поздравления за богатата поезия!
  • Много благодаря, Ивита Много благодаря на всички! Желая ви щастие!
  • „Ще дойдат силни, сини ветрове,
    ще милват дълго плачещите клони...,
    дордето топлите им шепи се разтворят
    в гнезда от щастие за птиците напролет.” !!!
Предложения
: ??:??