15 мая 2021 г., 11:29

Конче 

  Поэзия
265 2 3

Конче мое колко си напето,

блестят с любов очите ти добри

и гривата се вее на вълни,

когато с теб препускаме в полетата.

 

Потропваш със копитата вълшебни,

пренасяш ме в красиви светове,

преследвайки немирни ветрове,

забравил и за смисъл, и потребност.

 

Аз знам, че твоя устрем е безкраен –

където пожелая ще замина

и ще препускам хиляди години,

сред звездните градини с дъх омаен.

 

Ех, конче, ти мечта в душата моя,

сърцето ми тупти във твоя ритъм

и даже миг дори не бих се питал,

дали жадувам братската опора!

© Данаил Таков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Искрени благодарности, Скити, Зиги!
  • Много хубав стих! Прекрасно е да препускаш волно с кон... няма такова усещане!
  • Звучи ми волно и свободно! Поздрав!
Предложения
: ??:??