27 дек. 2011 г., 22:48

Конче мое... 

  Поэзия » Другая
938 0 5

Конче мое, конче бяло,
облаче си полетяло
с бялата си буйна грива,
конче гордо и красиво.


Спри се до поточе чисто
и пийни вода сребриста.
Чакам те да се завърнеш,
да те яхна и прегърна.


Да политнем над полята,
над горите и житата,
че у мен кръвта бушува,
с тебе, конче, да лудувам.


С тебе вятъра да гоним,
хали зимни да преборим.
Хей, ти, конче хвърковато,
все те нося във душата.

© Галя Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??