6 дек. 2008 г., 20:23

Копнеж по дома 

  Поэзия » Другая
988 0 4
Ветре пролетен, почакай,
отнеси ме у дома,
че ми милно вече стана
за родна майка и баща.
Стискам длани и се моля
животът им да бъде лек,
живи и здрави да ги заваря,
завърна ли се някой ден.
Очи затварям и повтарям
молитвичка една,
и сякаш божията сила
душата ми връхлетя.
Понесох се над океани и морета,
в родината се връщам аз,
родна майка на двора да прегърна,
с блага дума на татко да отвърна.
После от китната градина
цветя ще набера,
най-красивите от тях
на мама аз ще подаря.
Ще изтрия сълзите и солени,
ще целуна очите и зачервени.
С ръка косите бели ще погаля
и свещ за здраве ще запаля.
На татко след време ще разкажа
как дълго време тежко аз живях,
как всеки ден за тях копнях
и от изтощение въобще не спях.
Че в чужбина трудно се живее,
никой там за тебе не милее. 
Чужд сред свои там се чувстваш
и от мъка по дома се погубваш.

© Славка Григорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??