13 янв. 2021 г., 15:12  

Копнеж по пролетта 

  Поэзия » Любовная
420 6 10

КОПНЕЖ ПО ПРОЛЕТТА

 

Безкрайни облачни пътеки

през невъзможни тишини!

Какво е есента без шепот,

без мокра охра и без дим? 

Потъвам в топлите им бездни

и в тънък октомврийски шал

навярно бавно ще изчезвам –

попила хорската печал. 

Оттатък златните фонтани

на вихрения листопад –

как искам! – да сме само двама –

да дойдеш – прероден и млад,

защото много те обичах 

и сред атлаз и дъх на хвощ  –

наивни, жадни и първични,       

се любехме – по цяла нощ?          

Дъждовни мравки ли превземат

прозорците на моя дом?

И вятърът, нахлул без време, 

обръща се на грозен щорм. 

Нима потъвам в чужда зима, 

простряла скъсани поли?

Дали без тебе пролет има,

щом в мен безкрай вали, вали...

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??