Черна е нощта сега за мене.
С дяволите скарахме се на белот.
С картите желаех да погледна
към хоризонта на моя живот.
Там не съзрях те. Беше видение,
беше останал назад. Объркана,
плаках аз в свойто имение,
оплаках душата си - мъртвата.
А после запалих свещта, но забравих,
че имам приятели зли.
Взех чаша с вино, вътре удавих
погледа влюбен на мойте очи.
Изпих те. Преглътнах, че си замина.
Изпих още чаша. Бутилка. И две!
А после погледах зората. Премина
в мен тръпката вече. Сега съм добре.
А утрото беше зловещо и грозно.
Там спомени нейде потъваха в прах.
Аз празна бях. Не, не е невъзможно -
любовните чувства посрещнаха крах!
© Дивата Лагуна Все права защищены