5 сент. 2009 г., 00:49

Крайморски сонети V 

  Поэзия
412 0 6

                 V

 

 

- Защо това синеоко момиче

така горчиво страда?

Има си всичко в излишък –

и чар, и сърце безпощадно

за вярност и грях,

и душа от безкрайност?

Какви са тия сълзи,

които талазите

след сблъсък с крайбрежни скали

посипват по пясъка?

И само влюбените виждат

и чуват мълчаливите  им крясъци.

 

- Това е младост – прошепна брегът. –

По принцип е радостно. Не му е първи път.

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??