24 мая 2007 г., 08:53

КРАЛИЦА 

  Поэзия
659 0 9

 


Крепост съм за тебе стара -
ако искаш ме превземай.
Хлад след лятната омара -
със наслада мен приемай.

С недостатъци безчетни
не приличам на девица.
На калъпите монетни -
уникалната матрица.

В обращение ме няма -
рядкост съм нумизматична.
Несравнима, първа дама -
химия каталитична.

Екземпляр съм неповторен,
нестинарската магия.
Титуляр съм неоспорен,
избродирана носия.

Бялото съм във очите
и съм черната зеница.
Сътворена от мечтите,
на живота ти - кралица.

 

 

 

 

 

© Дарина Дечева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??