Всичко в този свят се руши,
но от спомена за мен още те боли.
Питаш се нощ и ден
какво става с мен,
още ли съм в твоя плен...
Боли те дълбоко, боли те жестоко!
Знаеш, че всичко между нас се разруши
и че виновният си само ти.
Питаш се ще мога ли някога да ти простя,
чудиш се жива ли е в мен още оназ искра.
Отвътре нещо те изгаря, че не можеш
да върнеш миналите дни
и с теб да сме близки както преди.
Питаш се какво да сториш
та с яда в мен да се пребориш.
Зная аз, че ти сгреши, от глупост може би?!
Да те мразя знаеш,ч е не мога,
но да ти простя... ох, моля те, за Бога!
Трудно е за мен това, пречи ми гордостта.
Когато те видях, когато с теб се запознах,
искра пламна в твоите очи,
почувствах същото, усети го и ти.
Сякаш светът така е устроен,
всеки за някой е отреден,
с един поглед да го плени
и сърцето да разтупти.
Сякаш всеки има си съдба, която кара го
да търси огън в пепелта...
И няма нищо забранено,
щом сърцето ти е запленено.
Но няма връщане назад за нас!!!
Дори искрата още в мен да пламти,
полъхът на достойнството ми ще я изгаси.
Дори огънят в теб още бурно да гори,
все някога дъжд ще завали, било то и от сълзи
и тогава от бурния плам ще остане само спомен разпилян,
ще остане пепел от младостта, когато търсихме любовта...
И ако не срещнем други очи,
с които искрата да запламти,
ще остане само болка и тъга
по изгубена сродна душа.
Тогава ще разровим пепелта и ще разберем,
че тя е по-велика дори от смъртта,
защото е горяла с огъня на страстта,
оставил завинаги в нашите сърца спомена за
ЛЮБОВТА!!!
© Дефне Все права защищены