9 мар. 2011 г., 10:09

Краят на Пътя 

  Поэзия
1105 0 6

***

       "Погребалният костюм няма джобове."


Вирееме, сакати, до без болка...

Тъчеме ореоли от змии.

Отецът благ ни тегли със двуколка

и ангели е впрегнал със юзди.


Зловеща е греховната ни тежест...

Дланите Му и крилете им кървят.

Бръсначът на човечеството режещ -

безмилостен, безверен... но вървят!


Защото Любовта Му е безкрайна!

От милост ни повдига всеки път.

От падането раната е трайна

единствено във Неговата гръд!


С Духа ще ни положи на крилете...

И падналите първи ще летят!

Разкаяни, събличат греховете

и голи стигат Там... и не тежат!

 

© Арлина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??