15 сент. 2021 г., 19:19  

Краят на спектакъла 

  Поэзия » Любовная
803 3 19

КРАЯТ НА СПЕКТАКЪЛА

 

Така и не научих правилата,

Но повод беше ли – да се присмееш?

Когато дириш пристан за тъгата,

ти вече си се отървал от нея.

 

Разделяме се просто без причина –

един от нас е лъгал безпосочно,

а другият се прави на наивен,

каквото стана – то е реципрочно.

 

Да спрем да жалим – вече няма смисъл

да влизам в тон и неразбрана роля.

Финала ти отдавна си написал.

Обичам те, но мразя да се моля.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??