КРЪГОВРАТ
На залеза в дланта пропадам.
Какво е залез, ако няма длани
и не залее хълми и поляни
с жарта от буйната си клада?
И залез ли е, щом не гасне
с последен и прощален въглен? –
за да се спусне тъмнина безмълвна,
и да погълне болки, стон и страсти.
Светът без кръговрат какво е –
тиренце – драснато без смисъл,
което някой е преписал,
без да добави нищо свое.
То никому не ще да липсва,
подобно дъжд, за кратко плиснал.
© Валентина Йотова Все права защищены