Jan 6, 2023, 7:26 PM  

Кръговрат 

  Poetry » Strict forms
168 4 6

КРЪГОВРАТ

 

На залеза в дланта пропадам.

Какво е залез, ако няма длани

и не залее хълми и поляни

с жарта от буйната си клада?

 

И залез ли е, щом не гасне

с последен и прощален въглен? –

за да се спусне тъмнина безмълвна,

и да погълне болки, стон и страсти.

 

Светът без кръговрат какво е –

тиренце – драснато без смисъл,

което някой е преписал,

 

без да добави нищо свое.

То никому не ще да липсва,

подобно дъжд, за кратко плиснал.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??