25 мар. 2007 г., 21:46

Кръстопът е женското сърце 

  Поэзия
984 0 7
Сама съм тази нощ, така избрах,
на пода седнала, говоря си с Луната.
Чак след нейните съвети мъдри осъзнах,
че кандидатка съм за главна роля в цели 4 свята!

В единия прошка търся, знам, живота му разбих.
С грубо "Съжалявам" откупих си вината,
не знаех, че съм толкоз важна и душата му изпих,
а той от благодарност, бяла роза ми остави пред вратата.

В другия съм аз отскоро и не мога да повярвам,
че на тази истинска лъжа се наслаждавам.
С такава лекота и удоволсвие вниманието му грабвам,
а той го дава даром, без дори да знае дали го заслужавам.

За третия изписала съм много думи и тетрадки,
на тази гара още съм, а влакът закаснява.
Тук съдбата подигра се, миговете бяха кратки,
но за нищо аз не бих го заменила, кой каквото иска да ми дава!

В четвъртия присъствам още само платонично,
тук за болките си търся отмъщение.
Тук позволено е да се държа доста неприлично
и за греховете свои, моля се за опрощение!

И така, разкъсана съм между 4 свята,
с кой ли писано е да съм аз накрая?
Сърцето ми обагрено и в 4 цвята,
за едни съм Ада, а за други Рая...

Нито блудница съм, нито съм безгрешна,
но не мога да реша кой да ме спаси от самотата.
Таз история ми изглежда вече доста смешна,
довечера отново съм на консултация при Луната...

© Ава Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??