14 сент. 2010 г., 16:54

Кръстовден 

  Поэзия » Пейзажная
1793 0 5


Кръстовден е – кръстосва се денят
със вечерта... И идва равноденствие...
Кръстовден e и паметен, и свят.
И ден, изпълнен с истинско блаженство...

Жените във градините загърлят
цветята – да дочакат идно лято...
А птиците събират се над къра
в готово да потегли вече  ято...

Поляга кротко слънцето в листата -
целунати от идващата есен...
Стърнищата немеят във позлата
и сякаш слушат пак жътварска песен...

 

Кръстовден – и кръстосват се сезони,
заченали отново пак надежда...
Животворящ и свят, Кръстът Господен
над изорани ниви пак се свежда...

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??