18 мая 2015 г., 00:03  

Кръвта вода не става 

  Поэзия » Гражданская
367 1 1

КРЪВТА ВОДА НЕ СТАВА

 

Защо така се отчуждихме?

Не си обичаме Рода.

Един друг си душите скрихме

и тръгнахме за хляб в света...

 

Не сме прикоткани във къщи...

И там с висок глас се дерем.

И сякаш сме снахи и тъщи...

И  просто чужд акъл не щем!

 

Все търсиме бели нечисти,

тоягите си все ядем.

И като тъмни егоисти,

не можем да се разберем!

 

Роднинската ни кръв не струва!

Студена е като вода.

Доброто покрай нас не струва,

загърбили сме любовта!

 

Дори си мразим и страната,

тъй както мразим и Рода...

Немили ходим по земята

И търсим в Чуждото, дома!

 

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??