24 нояб. 2017 г., 16:30

Кураж да продължим 

  Поэзия
387 1 17

Господи! Каква красота си създал!

И как навсякъде си я раздал!

Само че, какво ще правиш с нас?

Както винаги не сме във час!

Вредом носим съсипия!

Молим се за прокопсия,

а рушим, рушим, рушим!

Кога ще почнем да творим?

Странно е, Господи, че ни търпиш!

Би трябвало да ни се сърдиш! Да ни виниш!

А ти ни гледаш като деца,

които заравят имане в прахта.

Ех, Господи! Бащице наш!

И на теб, и на нас ни е нужен много кураж!

 

 

 

 

 

 

 

 

кога ще почнем да творим?

 

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Вчера ходихме с мъжа ми на реката. Тя е на 5 минути пеш от къщи и е разкошна. Хем ми беше хубаво, хем ми стана тъжно. Прекрасните поляни украсени от кравешки спомени и няколко иманяри с металотърсач и лопати.... Реших да вдигна това. Не е ново, но кореспондира с настроението ми.

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??