18 июн. 2006 г., 07:45  

Към Уран 

  Поэзия
526 0 1

Ти,

който с твърдост създаваш

на Вселената

неразрушимата цялост...


И вечно в правда въздаваш,

правото

на началната

зрялост

и края на всички неща,

обхващащи земята

и космоса...


Уране!

Татко на пустошта

дари ни съвършенството

на лотоса!

 

Всевидещ сине на Хронос!

Ние сме толкова жалки –

прости ни дребния донос,

за нашите земни “пързалки”!

© Бостан Бостанджиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Всевидещ сине на Хронос,

    ние сме толкова жалки –

    прости ни дребният донос,

    за нашите земни “пързалки”! Силен стих.
Предложения
: ??:??