Ти,
който с твърдост създаваш
на Вселената
неразрушимата цялост...
И вечно в правда въздаваш,
правото
на началната
зрялост
и края на всички неща,
обхващащи земята
и космоса...
Уране!
Татко на пустошта –
дари ни съвършенството
на лотоса!
Всевидещ сине на Хронос!
Ние сме толкова жалки –
прости ни дребния донос,
за нашите земни “пързалки”!
© Бостан Бостанджиев Todos los derechos reservados
ние сме толкова жалки –
прости ни дребният донос,
за нашите земни “пързалки”! Силен стих.