19 янв. 2008 г., 18:48

Късна среща 

  Поэзия
588 0 5

В кафене на гара

имам късна среща.

Прониза ме с поглед.

Затихнал спомен -

за пролазила сянка,

за огън и жарава,

и словото на Грин.

Рани ме с поглед,

догоре натоварен с мъка -

няма ги рамене заоблени

и лицето с мъх на плод

и онези камъни щръкнали,

край които бързеите бягат.

Утихна  словото,

дъжд заглуши солена музика,

горчива въздишка утихна.

Време ли е да сваля

герданите?

"Шамада" да викам?

Не!

В душата ми чисто и светло е -

къде гердани се продават?

 

***

"шамада" - биене на барабани при поражение

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Дима Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??