22 июн. 2021 г., 23:42

Късно е 

  Поэзия » Любовная
238 1 0

Една сълза – едничка се търкулва
изгаряща по моето лице.
Тя слива се със твоята и тръгва
по нашите протегнати ръце.

 

Протегнати, останали те вечно
със спомена за миналите дни
и всеки сам със болката си вечер
поглежда само в своите очи.

 

Очите, те говорят от години
за трепет изведнъж дошъл – не знам,
то колко много, много време мина,
а огънят в искра просветва сам.

 

И само в нощите ни недоспали
във тишината проехтява звън
да ни напомня - огънят запален
не топли – гасне някъде навън.

 

И мисля си дали не е сънуван
от двама трепетът неизживян.
Сега е късно вече да умувам,
че пътят дълъг ни е извървян…

© Ани Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??