10 мар. 2009 г., 14:25

Лек стих за чудесата 

  Поэзия
1571 0 20

 

И все ми казват: Вярвай в чудеса!

Е как бе, Хора? Веч не съм наивен!

Ето на - замахвам със ръка

и в шепата си нищо не намирам.

Що думате? - Невидими били?

Е, да! Добре! Кажете ми тогава:

Какви са тези вашите очи?

Как виждат ги? И как ги разпознават?

 

 

 

Разправяте - били във нас

И само чакат да се случат.

Аха! Оглеждам се и май съм само аз!

Май в мен не се спотайват други!

Та камо ли да има чудеса

във мен. В зениците кафеви

се свива само тишина,

тъй както сутринта. В неделя.

© Деян Димитров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??