С тихи стъпки пристъпва вечерта.
Цвят червен хоризонта озарява.
Слънцето скри се. Луната изгря.
Теменужена идва нощта...
И утихна навън изведнъж....
Само вятърът в клоните пее.
После дъжд заваля или
облак със сълзи се смее?
Чудя се... спиш ли сега?
Изпращам ти пожелание -
Спокойна и лека да е нощта
и наситена с люляково ухание
© Ирен Все права защищены