4 мар. 2023 г., 15:27

Леко трезвен 

  Поэзия » Любовная
164 1 1

ЛЕКО ТРЕЗВЕН

 

... като си мисля, няма за кога да вярвам, че от утре ще живея –

с девойчица да сляза на брега – и да я милна тихичко на кея,

да рошна благо снопчето коси, като ѝ смъкна белия косичник,

да ѝ река: – Момиче, просто си девойчица, по-хубава от всички!

Дано да ми повярва? – в своя стих редя ги цял ден врели-некипели.

 

И дишам – в самотите си жених на сто Жени, от мене отлетели.

Додето в нас се взира Господ Бог, да вярвам, че със нея ще живея –

и ще я черпя с чаша киви сок в бистрото на крайбрежната алея.

Да пийна с нея водка-две "Smirnoff" – печален, леко трезвен и бездомен.

Да бъде присно и вовек веков! – Жената в моя стих и сън и спомен.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??