3 апр. 2013 г., 08:12

Летях! 

  Поэзия
655 0 4

Летях!

 

                                                                  (The Great Gig in the Sky - Pink Floyd)

И в полета забравих, че земята

е толкова далеч... далеч от мен!

Не исках да се спра, зад мен оставих

света, какъвто бе - непроменен...

 

Летях - обзет от някак странно чувство,

че вече друг съм - не от този свят...

Небето ме накара да се чувствам

така свободен,  толкова богат...!

 

Аз имах  всичко! И простора син!

И цялата вселена! Бяха мои!

Аз властвах над света! Аз бях един...

И потопих се бавно във  покоя...

 

Летях,  желанието си последвал,

назад оставил този тъжен свят...

Не исках да помисля да погледна

или да се завърна някога назад...

 

Летях... И там - пред мене бе простора,

дарил ми свобода и сила  нова...

Със залезите тихо си говорих...

И с изгревите раждах се отново...

 

 Да, исках безконечно да летя

и да достигна сигурно, което

съм нямал, а съм искал досега...

Ала - просторът е без край... и ето

 

крилата ми разбраха... Уморени

отново ме понесоха назад                                                                      

към моята душа - успокоена

и чакаща ме пак на този свят…

 

3.2.2013

© Георги Ванчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??