Пирамида от чувства,
река от сълзи,
планина с връх,
оцветен от войнишки кърви.
Една дупка,
дълбока, черна,
а вътре в нея -
хиляди души.
Дни, месеци, години.
Бавни, тежки, нечовешки,
измъчващи, прегазващи
светлите надежди.
Оръжия студени,
свирепи,
с кръв начервени,
револвери, пушки.
Там няма живот,
бойното поле
е всичко
под мрачния небосвод.
© Митко Все права защищены