Хванах кукумявка на вратата
на лабораторията на светлината.
Какво е станало с нея, не знам,
но вече не е там.
А, тя била всъщност тука,
с мъртва хватка ми стиска юмрука.
Аз я тръскам, тя не се пуска,
иска ръката ми да изхруска.
Когато животът ти поднесе изненада,
пий една кисела лимонада.
Днес съм същинска модна кралица,
перча се с кукумявчена ръкавица.
© Мария Димитрова Все права защищены