ЛИНЕЙКА ЗА ОБЛАКОВО БОЛНИ
Линейката на слънцето пристига,
с лъчите си разбутва всеки облак,
но глътка слънчев въздух не достига
за лек на перманентната ти болка.
И вятър санитар изравя чувства,
затрупани под тежестта на НЕ-та.
С електро-трепетликов шок раздрусва
застиналите в теб мечти комети.
Изгърбеният ден се извисява
с осанка богатирска над забрани.
Животът е разбрал, че заслужаваш
да се пребори с чуждите закани.
Линейката на слънцето е вече
на път към други облаково болни.
Дано си осъзнал, добри човече,
че си с душа, кодирана с фриволност.
© Мария Панайотова Все права защищены