Лудост романтична
(експромт)
Облаците бели се надвесват,
бели птици радостно кръжат,
бели мисли идват неизвестно –
кой знай от къде към моя свят.
Нещо и с дърветата е станало –
чудно са разцъфнали ноще́с...
Цялата градина е във бяло –
пролетта напира със финес...
... Може би защото те обичам
тайно през нощта съм пожелал
обладан от лудост романтична –
ти да дойдеш като символ бял...
04.03.2021.
© Коста Качев Все права защищены