Тази кръгла луна
полудяла
е прогонила
всички звезди,
дава път на пожара,
рисуващ по нея
женски гърди.
И е бяла -
до страст...
Тази кръгла луна
онемяла -
пак превръща
лика си
във кратер,
в който сипе ли сипе
власт... мъжка власт...
И е златна -
от страст...
Тази кръгла луна
покорена -
обладала небе,
по което
вихрогони целуват
и галят
лицето й.
И е огнена -
до власт...
МУЗИКА>>>Армик-Лунни любовници
© Весела ЙОСИФОВА Все права защищены