18 сент. 2018 г., 16:43

Лунно цвете 

  Поэзия » Философская
634 4 15

Често се повдигаме на пръсти,
звездите да докоснем и луната,
небесно цвете, бяло, да откъснем
и него да посеем във душата.
Сиянието с целият му блясък,
загадъчно към нас да се прехвърли,
та, всички наслоени бури с крясък
да хукнат по пътеките си стръмни.
И страстите им тъмни да изчезнат,
(измислица са те, баласт ненужен),
защото там е мястото им... в бездна,
щом цветенцето вярата пробужда -
че в семенцето крие се луната,
(на чувствата единствен господар),
прегърнем ли го със любов, в отплата
към светлото в нощта ни... ще е фар.

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??