26 янв. 2022 г., 16:13  

Лятна фланела 

  Поэзия
440 1 16

Мъглата сиви кубчета подрежда,

снегът пътува другаде, не спира

на гара Зима, слънчевата прежда

от миналото лято си намирам.

 

Плета лъчите, весело подреждам

вълни и пясък, вятърът немирен,

расте фланела с лятната надежда

и в нея  морски спомени се ширят.

 

И в плетката блести, и  се нарежда,

щастливо лято в нея се събира,

със свидни мигове се презареждам,

плета, обичам лятото, не спирам.

 

 

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??