Мъглата сиви кубчета подрежда,
снегът пътува другаде, не спира
на гара Зима, слънчевата прежда
от миналото лято си намирам.
Плета лъчите, весело подреждам
вълни и пясък, вятърът немирен,
расте фланела с лятната надежда
и в нея морски спомени се ширят.
И в плетката блести, и се нарежда,
щастливо лято в нея се събира,
със свидни мигове се презареждам,
плета, обичам лятото, не спирам.
© Милена Френкева All rights reserved.
Благодаря, Доче, приска ми се лято сред зима
Благодаря, Мария, приемам думите ти като сърдечен подарък