4 нояб. 2008 г., 13:17

Лъч 

  Поэзия » Любовная
562 0 2

                                       Лъч

 

 

 

Лъч се прокрадва в черната безкрайност,

лъч сияен, весел и искрящ.

Продира тъмнината със своята кристалност

и мракът не е толкова ехтящ.

 

 

 

Лъчът надежда е, изгубена по пътя,

тя беше нощ през всичките ми дни,

но надеждата се винаги завръща,

не ни оставя, даже в безизходност ни крепи.

 

 

 

Сега, когато бавно просветлява,

се виждат сенки да се лутат кат' слепци.

Това сме аз и ти, и нашата вяра.

Дори се чува тъмнината от болка как крещи.

 

 

 

Вече е светло. Най-после аз прогледнах!

Към мене любовта със теб върви.

Ти ме обичаш! Знаех - ще се върнеш.

От лъча е светло и навсякъде блести!

© Яна Танева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Страхотно,магично лъчисто ммммм прелест !!!На теб мила ти пожелавам много много много лъчи и да продължаваш да ни радваш с хубавото си писане прегръдки
  • Прекрасно е всеки да намери своя лъч светлина!!!Много сладка поема,изпълнена с нежност и мечти!!!Дано този лъч винаги да осветлява пътя ти!!!
Предложения
: ??:??