Много странно ме обичеше!
Моето кокиче ме наричаше.
Понякога ми галеше косите.
С разсеян поглед в очите!
Искаше да ме задмине
Бързаше по моста да премине
Поздрава му беше с ръка
В реката плуваха цветя!
Много странно ме обичаше !
Търсеше ме в житните поля.
Пръстен подари ми, сплетен от трева!
Красеше моята ръка! Докосваше ме с цветя!
Порастнахме! Той изведнъж възмъжа!
Нетърпелив! Красив! Каза бързо - Да!
Прегърна ме! Целувна ме в уста!
Поехме път с любимите цветя!
Много странно ме обичаше!
Разстилаше покривката а вазата с цветя!
Никога в любов не се заричаше
Най-много децата ни обичаше!
А случи ли се да се олюлея
Прегръщаше ме, за да не се пилея
Съмнения тревожни - купуваше цветя!
Заспиваше на моята ръка!
Много странно ме обичаше!
Не ме оставяше ни ден сама
Никога не споменаваше кой, кога?
Сърцето ми притискаше с цветя!
Притискаше ме силно, той нямаше вина
Но плачеше с мене през нощта!
Не чувах думи, защо са ми слова?
Пътят ми застлан е с негови цветя!
И в лудост ме обича и сега!
© Мария Николова Все права защищены