Jul 1, 2014, 10:38 PM

Любимите цветя 

  Poetry » Love
420 0 1

Много странно ме обичеше!

Моето кокиче ме наричаше.

Понякога ми галеше косите.

С разсеян поглед в очите!

 

Искаше да ме задмине

Бързаше по моста да премине

Поздрава му беше с ръка

В реката плуваха цветя!

 

Много странно ме обичаше !

Търсеше ме в житните поля.

Пръстен подари ми, сплетен от трева!

Красеше моята ръка! Докосваше ме с цветя!

 

Порастнахме! Той изведнъж възмъжа!

Нетърпелив! Красив! Каза бързо - Да!

Прегърна ме! Целувна ме в уста!

Поехме път с любимите цветя!

 

Много странно ме обичаше!

Разстилаше покривката а вазата с цветя!

Никога в любов не се заричаше

Най-много децата ни обичаше!

 

А случи ли се да се олюлея

Прегръщаше ме, за да не се пилея

Съмнения тревожни - купуваше цветя!

Заспиваше  на моята ръка!

 

Много странно ме обичаше!

Не ме оставяше ни ден сама

Никога не споменаваше кой, кога?

Сърцето ми притискаше с цветя!

 

Притискаше ме силно, той нямаше вина

Но плачеше с мене през нощта!

Не чувах думи, защо са ми слова?

Пътят ми застлан е с негови  цветя!

 

И в лудост ме обича и сега!

© Мария Николова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??