17 нояб. 2014 г., 18:17

Любов 

  Поэзия » Любовная
568 0 2

Любов

 

Голи мечти и солени сълзи...  сбъднато вчера,

с бавните стъпки на времето, днес съм поела

към претеглен свят, в  шепи сбирам се в грях,

в тъмните сенки на мрака, ръся обич и... прах.

 

В мощта на недрата с вековният, вечният зов,

разстилам в злостта, безмерна в безкрая Любов,

осъмнала в нощите тъмни, самотна надежда боли,

нагарчат сълзите, съмване... същността ми гори.

 

Днес любовта, жадна, притихна… Утре, дали,

ще бъда загърната, светла и жива в нови звезди!?

И сричам нащърбено в теб,  в отминало вричам

се плаха и няма, и в зряла тъга живея, обичам.

 

А твойта дива, луда, бясна и щура, сива съдба,

смирено потъва безлична в съня. Преваля нощта,

там нетърпимо, безмълвно мечтае безкрая,

как без мене и обич... как да се буди не знае.

 

Между вчера и днес... безвремие в шепите свят,

там деня бездъхно търси нощта омайна... и цвят,

с теб сме едно...  сега... но безличен, различен,

с напукани устни сричаш страстно, обичен.

 

Мечтите оголени в миг, в шепи сбирали грях.

Между вчера и днес твойто време пилее се в прах. 

Тази нощ, твойта самотна, безлична любов ще поема,

от тебе своето утре в  забравено вчера ще  взема.

 

© Ванина Константинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря ти Мисана за високата оценка!Благодаря ти, че си ме усетил!
  • "Мечтите оголени в миг, в шепи сбирали грях.
    Между вчера и днес твойто време пилее се в прах.
    Тази нощ, твойта самотна, безлична любов ще поема,
    от тебе своето утре в забравено вчера ще взема."

    Откровено си признавам, че въпреки, че предшестващите куплети ме подготвяха за неочакван финал, този надмина и най-смелите ми очаквания. Парадокс и естетика лъха от него. Определено мога да кажа, че това е едно преживяно и изстрадано стихотворение, формулирано сякаш с математическо изящество.

    Поздравление, Ванина, за този оригинален лиричен текст и най-висока оценка!
Предложения
: ??:??