Всяка вечер заспивам с вселенския гнет,
придошъл нежелан осторожно;
и заспивам, четейки окъсан памфлет.
И е болно, и толкова сложно.
И сама се боя,
и се стягам за мир,
и съм толкова сляпа, уви.
Аз съм само спектакъл,
който гори...
И в очите
на бляна
се губя...
© Силвия Маринова Все права защищены
Поздравявам те искрено.