Любов чрез екрана
Запознанства от ново измерение
Виртуални срещи, от разстояние – любов.
Лица зад маски или със откровение -
подходът стар заменя се със нов.
Наскоро срещнах един мой познат,
много вещ е той в тоя занаят.
Пийнахме по чашка, даже и по две
и своя разказ той след това поде:
“Чукнахме си среща със една мадама.
За нея аз бил съм любовта голяма.
В интернет я срещнах аз за първи път -
на нашия сървър, на един кръстопът.
В Скайп разговаряхме,
имейли разменихме,
и нашата дружба
с горещи файлове скрепихме.
И снимка ми изпрати
тоз любовен вихър.
Приличаше много
на Клаудия Шифър”.
И после?…
Тук героят наш
след кратко мълчание
въздъхна тежко
с последващо признание:
“Остави се, нямам покой.
Младата дама оказа се “Той”!
С джендер говорил съм
през цялото време. Лъгал ме
нагло. Хич не му дреме!
В Нета всеки се представя
за какъвто си поиска.
Запознаства такива
си носят риска.
И днес цивилизацията
пак е криворазбрана.
Интернет сега е
любов опасна чрез екрана!
© Васил Панайотов Все права защищены